Ryttermærkeundervisning

Ryttermærker: Forventet info om opstart i løbet af efteråret.

★    FORMÅL
  • Ryttermærkerne består af ryttermærke 1, 2 og 3 og klæder eleven på til at omgås, forstå og pleje heste både fra jorden og i ridningen på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Ryttermærkerne skal tages i rækkefølge. RYTTERMÆRKERNE ANBEFALES TIL ALLE FRA 7 ÅR.
★    HVORNÅR
  • RYTTERMÆRKE 1: kl. 12:30-13:30 
  • RYTTERMÆRKE 2: kl. 13:30-14:30 
★    TILMELDING
  • Tilmelding pr. mail eller  liste i stalden. Betaling skal ske senest 2/4
  • Betaling på 300 kr. skal ske til Mia Just Bertelsen på MobilePay 53800252
  • Klubben forbeholder sig ret til at aflyse hold med mindre end 4 tilmeldte pr. hold..
★    PRØVEN
  • Ryttermærkerne afsluttes med den tilhørende ryttermærkeprøve, hvor eleverne testes i det de har lært i undervisningen. Den tages online d. 29. maj kl. 12:30-14:30 på Petersminde. Når prøven er gennemført får eleven tildelt en fysisk Ryttermærkenål, samt et badge på Go!
  • Ryttermærkeprøverne tages online via Go! og kan tages på både smartphone, tablet og computer. Alle ryttermærke-elever skal derfor have oprettet en gratis Go!-profil. Profilen er ret nem at oprette, og jeg sender nærmere information og instruktion til dette inden undervisningsstart. Jeg hjælper også meget gerne med oprettelsen hvis nogen ønsker det.
★    INDHOLD

Ryttermærkeuddannelsen er Dansk Ride Forbunds sikkerheds- og grunduddannelse, som rideklubber kan udbyde til ryttere. Uddannelsen lærer rytteren, at sikkerheden altid skal komme først, og den bør derfor være en naturlig del af alle rytteres uddannelse. Nedenstående tabel viser de temaer, der gennemgås i ryttermærkerne på de forskellige niveauer:

★    RYTTERMÆRKE 1
Undervisningen fokuserer på grundlæggende sikkerhed, herunder elevens udstyr og egne begrænsninger samt sikker omgang med hesten (strigling, ophold på staldgang). Derudover introduceres eleven til grundlæggende viden om hestes biologi (instinkter og sanser). I ridningen er der fokus på op- og afsidning, skridt, trav og lette voltefigurer.
★    RYTTERMÆRKE 2
Henvender sig til eleven, der har bestået ryttermærkeprøve 1. Undervisningen fokuserer på grundlæggende sikkerhed, herunder elevens udstyr og egne begrænsninger samt sikker omgang med hesten (strigling, ophold på staldgang). Derudover introduceres eleven til grundlæggende viden om hestes biologi (instinkter og sanser). I ridningen er der fokus på op- og afsidning, skridt, trav og lette voltefigurer.
Tilmelding: Send en mail (eller skriv dig på opslaget i stalden),  med dit navn, alder,  tlf.nr. og om det er ryttermærke 1. eller 2 du ønsker at tage. 
Hilsen Underviser
Mia Bertelsen 

Adresse:
Petersminde Ridecenter v/ Inge og Alex Birksted

Skamstrupvej 20B
4440 Mørkøv

Kontakt:
Telefon +45 59274156
E-mail: birksted@petersminde.com
Vi er også på FACEBOOK

Betaling:
Reg. nr. 3409 Konto nr. 7864833
MobilePay: 777676
Cvr. nr. 71032353

Copyright © Petersminde Ridecenter.